Wie is Thea Gerritsen

Wie is Thea Gerritsen?
1977: eerste modeltekenlessen met krijt, het schilderen ontdekken met olieverf. Daarna een  mooi vol leven leven, maar geen ruimte maken voor het schilderen.

2004: wat erin zit, moet er kennelijk uit: terug naar mijn basis: tekenen, schilderen. Het hele palet kleur komt terug in mijn leven: ik ben fulltime kunstenaar.

Pastelkrijt
Met het aanraken van pastelkrijt valt er nog een kwartje: dit ben ik. Het gevoel van softpastel in mijn vingers, kleur en pigment zo puur mogelijk, daar zit mijn kracht.

Portretten
Mensen, dus portretten, naakten, er is zoveel schoonheid zichtbaar. Kinderportretten, volwassenen, musici, in opdracht en in mijn vrije werk. Voor mij is het één geheel, in deze vormen kan ik mij volledig uiten.

Realisme en expressie
Linkshandigheid wijst op een zekere dwarsheid. Dat is terug te zien in de beide vormen waarin ik portretten maak. Realistische, natuurlijke kleuren én eigenwijze, expressieve kleuren met stevige contrasten.

In opdracht portretten maken.
Ik ben tussen opdrachten door, altijd bezig om mijn portfolio uit te breiden, dat wil zeggen dat ik maak wat mij raakt. Altijd plannen en ideeën in mijn hoofd, ik houd van mensen in alle kleuren en van alle leeftijden. Het maken van een portret in opdracht er vaar ik net zo goed als vrijheid in mijn werk: samen zoek ik met de opdrachtgever naar het eigene van de te portretteren persoon.


error: Inhoud beschermd/Content protected !!